Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε 2 μπανάνες την ημέρα

3. Αναιμία
Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, έτσι μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν αναιμία προωθώντας την παραγωγή αιμοσφαιρίνης. Η αύξηση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων συμβάλλει επίσης στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλα τα μέρη του σώματος.

banana

4. Έλκη
Οι μπανάνες είναι ίσως το μόνο ωμό φρούτο που μπορεί να μειώσει τα οξέα των ελκών, καλύπτοντας την επένδυση του στομάχου και προστατεύοντάς το από τον ερεθισμό. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης αναστολείς πρωτεάσης, οι οποίοι εξαλείφουν τα επιβλαβή βακτήρια που έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη έλκους στομάχου.

5. Δυσκοιλιότητα
Οι ίνες στις μπανάνες θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κοπράνων από το εντερικό σύστημα και θα αποκαταστήσουν τις υγιείς και κανονικές κινήσεις του εντέρου.

6. Στρες και άγχος
Οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, μια ένωση που χρειάζεται το σώμα μας για να φτιάξει σεροτονίνη. Επιπλέον, το κάλιο βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου με την αποστολή περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα του εγκεφάλου, ενώ οι βιταμίνες Β ηρεμούν το νευρικό σύστημα και συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης.

Next