Det här händer med din kropp när du äter 3 dadlar om dagen.

Eftersom dadlar tillsätts flera produkter och även kan ätas hela, är det viktigt att veta: är dadlar nyttiga? Och vad händer om du äter 3 dadlar om dagen? Dadlar växer som frukt på dadelpalmen. Dessa naturliga produkter innehåller kalcium, svavel, järn, kalium, fosfor, mangan, koppar och magnesium: ämnen som alla är viktiga för hälsan. Förutom den härliga smaken, bidrar de till enorma hälsofördelar. De är en rik källa till fibrer, mineraler och vitaminer som kan lindra vid förstoppning, diarré, och andra tarmåkommor.

dates

1. Energitillskott
Dadlar är fullpackade med naturliga sockerarter. Dessa omfattar fruktos, sukros, och glukos. Därför är de ett perfekt eftermiddagssnacks, när man snabbt behöver energitillskott. Fibrerna i dadlar ser till att tillföra energi utan att medföra den sockerdipp som normalt kommer då man äter andra sötsaker.

2. Blodbrist
Blodbrist är vanligt förekommande hos många människor. Dadlar är en bra källa till järn och hjälper i behandlingen av blodbrist. Blodbrist kan orsaka en känsla av utmattning. Stimulera dina blodjärnvärden med dadlar!

Läs om resten av fördelarna på nästa sida.