Detta Är Vad Som Händer Med Din Kropp När Du Äter 2 Bananer Per Dag

En av naturens mest underskattade frukter, är bananerna som är en av de populäraste matvarorna i världen på grund av deras perfekta portionsstorlek, naturligt skyddande skal och billigt pris. De är idealiska som mellanmål, blandat i yoghurt eller som ingrediens i bakverk. Men visste du att bananer kan ge dig några fantastiska hälsofördelar? Det beror på att denna frukt är full av bra grejer, inklusive vitaminer, näringsämnen och fibrer. De flesta av oss vet att de är en stor kaliumkälla men jag kommer att dela med mig av några av bananens mer överraskande hälsofördelar!

bananas

1. Halsbränna
Som en alkalisk frukt är bananer oerhört kraftfulla för att ge omedelbar lättnad från surt återflöde och halsbränna. Att äta bananer regelbundet kommer att neutralisera syrorna i magen och hjälpa dig att bli av med sura uppstötningar helt och hållet.

2. Energi
Kalium som finns i bananer skyddar dina muskler mot kramper, medan kolhydraterna ger dig tillräckligt med energi för att uthärda en ansträngande träning. Bananer frigör energi långsamt, så de kommer att hålla dig energisk längre än andra populära söta livsmedel.

Fortsätt att läsa på nästa sida.