Detta är vad som händer med din kropp när du äter 3 hela ägg per dag

Ägg är den vanligaste ingrediensen när det gäller att förbereda vår frukost på morgonen. Kokade, stekta, äggröra, pocherade, och så vidare. Vem gillar inte att vakna upp till en hälsosam frukost med ägg och eventuellt bacon? Ägg kan förberedas på många olika sätt och kan ätas både kalla eller varma.

eggs

Ägg är en av de viktigaste livsmedlen i världen. De tillhör definitivt på din tallrik. Inte bara för att de är så läckra och mångsidiga, men också på grund av det betydelsefulla näringsvärdet. Detta trots det dåliga rykte som ägg ibland har eftersom vissa människor tror att äggulor innehåller mycket kolesterol och påverkar deras kost.

Dessa myter har dock bestridits av forskare som har upptäckt att ägg är en bra källa till väsentliga mineraler och vitaminer och innehåller också en hög nivå aminosyror som vi använder för att bygga upp muskelmassa. Har du någonsin undrat hur många ägg du kan äta per dag? Eller vad som skulle hända om du åt tre ägg varje dag? Fortsätt läsa på nästa sida för att se vad som kommer att hända med din kropp när du äter 3 hela ägg per dag.