Eet een maand lang dagelijks 2 bananen en dit gebeurt er met je lichaam.

Een van de meest ondergewaardeerde vruchten uit de natuur, de banaan, is een van de meest populaire voedingsmiddelen ter wereld vanwege hun perfecte portiegrootte, natuurlijke beschermende verpakking en lage prijs. Ze zijn ideaal als snack, gemengd door yoghurt of als ingrediënt in gebakken gerechten. Maar wist je dat bananen geweldige gezondheidsvoordelen kunnen bieden? Dat komt omdat deze vrucht vol zit met goede ingrediënten, waaronder vitamines, voedingsstoffen en vezels. De meeste mensen weten dat ze een grote bron van kalium zijn, maar ik ga nog meer onverwachte gezondheidsvoordelen van bananen delen!

bananas

1. Maagzuur
Omdat bananen alkalische vruchten zijn, bieden ze een ongelooflijk krachtige en onmiddellijke verlichting bij zure reflux en brandend maagzuur. Door regelmatig bananen te eten, wordt het zuur in de maag geneutraliseerd en verdwijnt zure reflux volledig.

2. Energie
Het kalium in bananen beschermt je spieren tegen krampen, terwijl de koolhydraten je voldoende energie geven om een zware training te doorstaan. Bananen geven langzaam energie af, waardoor ze je langer energiek houden dan andere populaire zoete voedingsmiddelen.

Lees verder op de volgende pagina.