En måned før et hjerteanfald advarer din krop dig med disse 6 tegn

Hver dag får mange mennesker over hele verdenen et hjerteanfald. Det er derfor meget vigtigt, at du genkender din krops faresignaler, så du kan søge hjælp i tide. Rygning, højt blodtryk, overvægt og vedvarende stress er en række faktorer, der kan forøge risikoen for at få et hjerteanfald eller hjertestop. En sund livsstil og omsorg for dig selv kan derfor reducere risikoen for et hjerteanfald. Hvis du bliver ramt af et hjerteanfald, vil din krop begynde at advare dig en måned i forvejen. Hvis du kender disse indikatorer, kan du søge hjælp i tide. Det er derfor vigtigt, at du genkender disse advarsler, for de kan redde liv!

heart attack

1. Føle sig svag
En af de mest almindelige symptomer er følelsen af, at din krop bliver svagere. Din krop føler sig svag, fordi en åre er blevet genopbygget nær dit hjerte. Dette betyder dårligere blodcirkulation og blodgennemstrømning. Dine muskler får mindre ilt, hvilket resulterer i muskeltræthed og risiko for at falde oftere.

2. Svimmelhed og koldsved
Dette er en anden følelse ved nedsat blodcirkulation. Når der bliver pumpet mindre blod til hjernen, kan det være, at du begynder at føle dig svimmel. Din krop føles klam og svedig. Din hjerne har brug for nok blod og ilt til at holde kroppen ordentligt kørende.

Læs resten af advarslerne på næste side.