Ένα μήνα πριν από μια καρδιακή προσβολή, το σώμα σας θα σας προειδοποιήσει με αυτά τα 6 σημάδια

3. Πίεση στο στήθος
Όταν νιώθετε πίεση στο στήθος σας, είναι πάντα καλή ιδέα να εξεταστείτε αμέσως από έναν γιατρό, ειδικά όταν ανήκετε σε μια ομάδα υψηλού κινδύνου. Η πίεση στο στήθος σας θα αυξηθεί όλο και περισσότερο σε περίπτωση επερχόμενης καρδιακής προσβολής. Η πίεση και ο πόνος μπορούν επίσης να μεταφερθούν σε άλλα μέρη του σώματος όπως τα χέρια, τους ώμους και την πλάτη.

4. Κρυολόγημα ή γρίπη
Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή, περιγράφουν τα συμπτώματα της γρίπης κατά την περίοδο που προηγήθηκε της καρδιακής προσβολής.

heart attack

5. Κόπωση
Αισθάνεστε συχνά κουρασμένοι; Η κόπωση είναι ένα άλλο σύμπτωμα που δείχνει ότι η καρδιά σας δεν παίρνει αρκετό αίμα. Εάν η καρδιά σας έχει κακή παροχή αίματος, πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να διατηρήσει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό θα το αισθανθείτε επειδή θα σας προκαλέσει κόπωση.

6. Δύσπνοια
Μια άλλη προειδοποίηση που υποδεικνύεται από το σώμα σας είναι η δύσπνοια. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία στενεύουν, οι πνεύμονες σας παίρνουν επίσης λιγότερο αίμα με αποτέλεσμα να κάνουν το έργο τους λιγότερο καλά. Η καρδιά και οι πνεύμονες συνεργάζονται στενά. Εάν ένα από τα δύο δε λειτουργεί καλά, αυτό έχει άμεση επίδραση στο άλλο.

Όταν αναγνωρίζετε αυτά τα συμπτώματα, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτές τις σημαντικές πληροφορίες με τους φίλους σας!